Zomerhits van 2010

Zomerhits van 2010

Ieder jaar opnieuw gaat het kriebelen bij mij als de echte grote zomervakantie zijn intrede doet. Ook al doe ik al jaren niet meer mee aan de grote zomervakanties, het opzwepende zomergevoel dat altijd gepaard gaat met de wegtrekkende gezinnen in de volgepakte auto’s is ook bij mij niet afwezig. En dat komt naast de zon vooral door de vakantiehits die opeens overal weer door de luidsprekers klinken. Terwijl ik een nieuwe fles shampoo uitzoek word ik opeens overvallen door flashbacks van mijn jongerenvakantie in Spanje - de Macarena galmt lieflijk door de drogisterij heen.
En ook ieder jaar opnieuw is het weer een hele strijd welke liedjes de zomerhits van het jaar worden. Ik vond het wel een mooie gelegenheid om een kleine selectie van lekkere klassieke zomerhits en de meest veelbelovende zomerhits van dit jaar bij elkaar te brengen.

Tijdloze zomerhits - de klassiekers
De atmosferische waterval in Peter André’s Mysterious Girl, het onverstaanbare Ketchup Song liedje, de old-school Coco Jumbo van Mr. President, Lou Bega met zijn Mambo Number Five T-Spoon’s Sex on the Beach, Sash met Equador, Bailando van Paradiso, Ricky Martin’s opzwepende Spaanse beats tot aan de ultiem tijdloze Lambada.

Veelbelovende zomerhits voor 2010 zijn onder andere het California Girls van Katy Perry, My first kiss van 3OH!3 en Kesha en We no speak no Americano van Yolanda Be Cool & Dcup. Bovenaan in de charts in veel Europese landen staat op dit moment het Franstalige Alors on danse, wat je zeker al wel eens voorbij hebt horen komen - ook een zomers nummer. Ook het Roemeense trio Akzent (bekend van de grote zomerhit Kylie) komt dit jaar met een nieuw vakantiedeuntje genaamd Love Stoned. Ook het Zweedse Basshunter, wat we kennen van de hit Boten Anna komt deze zomer met een Engelstalig nummer getiteld Saturday, voorzien van een lekkere zomerclubbeat.

En tot slot nog een paar zomergevoel hits:

  • Underdog Project ft. Sunclub - Summerjam
  • Enrique Iglesias - Bailamos
  • Simply Red - Sunrise
  • Los del rio - Macarena
  • Vengaboys - We’re going to Ibiza

Foto: Flickr

Leave a Reply

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.