Yoga vakantie

Yoga vakantie

Lekker het drukke dagelijkse leven ontvluchten op vakantie? Om écht helemaal weg te zijn en met jezelf, zowel van binnen als van buiten, tot rust te komen kiezen tegenwoordig steeds meer mensen voor echte ontspannings- en wellnessvakanties, zoals een yogavakantie. Wellness en wellbeing staan hoog op de agenda, maar de sauna en het turksstoombad verruil je bij een yogavakantie voor een yogamat.  Maar wat is een yogavakantie nu precies en waar kan je allemaal naartoe? De Reisblog gaat op onderzoek uit.

Wat is yoga?

Als liefhebber en beoefenaar van yoga begrijp ik bijzonder goed wat mensen zo aantrekt in yoga – een vorm van beweging en ontspanning die verder gaat dan een sport of meditatie alleen. Er zijn veel verschillende vormen van yoga – zachte, ontspannende vormen tot aan fysiek zwaardere bewegingsstijlen – en het draait nooit om een prestatie. Bij yoga, zo zei mijn lievelingsyogadocente altijd, moet je nooit jezelf vergelijken, maar altijd naar je eigen grenzen en gevoel luisteren. Doen wat goed voelt. En precies deze les, in combinatie met de bewegingen die je dichter bij jezelf brengen, zorgen voor een diepe vorm van ontspanning en ontlasting.

Voordat ik aan yoga deed vond ik dat soort verhalen altijd een beetje gezwijmel, maar het is héérlijk. Na 1,5 uur yoga was ik de immense stress die ik altijd met me meenam na een drukke werkdag he-le-maal verdwenen. En niet onkwalijk: het is ultiem gezond voor je lichaam en je zult merken een veel betere conditie op te bouwen.

Yogavakantie
Logisch dus, dat zo’n ontspannende activiteit zich uitstekend leent voor een vakantie. Daarom zie je tegenwoordig een steeds groter aanbod in yogavakanties ontwikkelen. Je kan er dus voor kiezen om een weekje in Zuid-Europa of zelfs naar Azië af te reizen om je even helemaal van het hectische leven terug te trekken. Je verblijft dan veelal in kleinschalige accommodaties die lekker luxe zijn en te midden van natuurschoon je zelfs zonder een yoga-oefening al veel rust ervaart. Veel kleinschalige yoga-instituten bieden in bijv. Turkije, Spanje of Zuid-Frankrijk (ten minste een) week aan yogavakantie aan. Voor het aanstaande zomerseizoen is De Reisblog dan ook een trip naar de yogazon aan het overwegen. Bovendien is een yogavakantie natuurlijk een ultieme soort van vakantie die je het beste alleen kan ondernemen en dus ideaal voor de single op vakantie!

Ook op yogavakantie? We horen graag over je tips en ervaringen en zijn benieuwd naar de leukste bestemmingen!

This article has 1 comment

  1. Een spavakantie heeft eigenlijk maar één doel: de batterij opladen. En dat lukt prima in een hotel met zwembaden, jacuzzi’s en sauna’s. Doe ’s ochtends mee aan de yogales en ga ’s middags voor de hotstone-massage. Puur&Kuur stelde een mooie relaxreis samen, speciaal voor Libelle. Inclusief maaltijden en behandelingen!

Leave a Reply

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.