Wintersporten in Scandinavië

Met bergen sneeuw in Nederland is de verlokking naar de wintersport des te groter. Daar waar je in onze bergachtige buurlanden heerlijk van een heuvel af kan roetsjen, is het in Nederland moeizaam zoeken naar een bergachtige locatie om echte sneeuwpret te hebben. Ieder jaar gaan er dan ook duizenden Nederlanders tijdens het wintersportseizoen naar Oostenrijk, Duitsland of Zwitserland voor klassieke ski- en après-ski genot.

Nieuwe hippe wintersport bestemmingen

Maar in de laatste jaren zijn ook onze Noorderburen in opmars. In Zweden, Noorwegen en Finland is het namelijk ook goed vertoeven als je op zoek bent naar echte wintersport. In het Noorden van Zweden en Noorwegen is sneeuw non-stop gegarandeerd. Naast skiën en snowboarden, is er in het Noorden van Scandinavië nog meer bijzonders te ontdekken. In Lapland - het magische Noordelijke gebied van zowel Zweden als Noorwegen - is oorspronkelijk de thuislocatie van de echte Kerstman (‘Tomten’ in het Zweeds). Hier kan je naast door de sneeuw stappen, die soms wel tot aan je oksels reikt, ook op echte slees met husky’s rondreizen en in authentieke sneeuwhutten overnachten.

Skiën in Zweden

Een van de meest bekende ski-bestemmingen in Zweden is Åre, een echte wintersportstad ten Noorden van Stockholm. Åre is geliefd door een breed publiek en is zowel toegankelijk voor beginnende skiërs, als groot genoeg voor de veeleisende skiër. Daarnaast biedt het gebied Åre een breed aanbod aan verschillende hotels en resorts. Van familie-vriendelijke kinderhotels tot aan luxe hotels die de meest verwende wintersporter kunnen verrassen.  Åre biedt 42 skiliften, 113 afdalingen, 5 kindergebieden. Het totale skigebied bevat zo’n 100 kilometer.

Reizen naar Åre

Er is een luchthaven in de buurt van Åre, maar dit airport wordt vooral gebruikt door binnenlandse vluchten. Met een vlucht naar Stockholm – en eventueel een overnachting in deze mooie en interessante hoofdstad – kan je ook met de trein naar het Noorden afreizen. Binnen zes uur sta je op de skipistes van Åre. Een andere optie is natuurlijk met de auto naar Åre afreizen. Een uitgebreid verslag over een wintersportvakantie in Zweden zal de Reisblog in de loop van maart plaatsen.

Leave a Reply

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.