Voorjaarstrips én tips

Voorjaarstrips én tips

Het Paasweekend is achter de rug en de zomer komt er aan. De reisblog duikt in de wereld van stedentripjes, weekendjes weg en de leukste en meest exotische city trips.
Rond Pasen beginnen de kriebels aan te slaan. De eerste weekenden van het jaar dienen zich aan waarop de winterjassen aan de kapstok kunnen blijven hangen en de zonnebril weer op kan. Dit voorjaar, met al een paar lekkere weken achter de kiezen, verlangen we al nooit tevoren naar zon, zomer en er buiten op uit gaan. Met de Paasdagen achter de rug en de temperaturen die de goede kant uitgaan, vinden wij het hoog tijd voor wat voorjaarstips!

Dagjes uit in het voorjaar

Behalve een sprong in de trein of een vlucht naar het vliegtuig, zijn er nog andere mogelijkheden om er lekker op uit te gaan in het voorjaar. Of het Nederlandse weer nu meezit, of niet. Zo is het altijd leuk een andere grote stad in de buurt, of een culturele bezienswaardigheid te bezoeken. Als je bijvoorbeeld niet in Utrecht woont en de stad alleen bezoekt tijdens bijzondere events, is de Domstad zeker een bezoek waard. Utrecht beschikt namelijk over een legio aan bijzondere musea, zoals het Universiteitsmuseum, het Spoorwegmuseum en het pittoreske Van Speelklok tot Pierement. Al deze musea zijn gemakkelijk te bezoeken vanaf het Centraal Station en liggen in het hart van de stad. Naast deze culturele bezienswaardigheden kan je natuurlijk ook je hart ophalen aan een lekker drankje, een smakelijke maaltijd of een lange shopping spree in het centrum van de stad.

Strand of dier?

Genoeg tijd in Utrecht doorgebracht? Dan misstaat een trip naar het strand nooit. Of het nu zonnig weer is, ook in de koude wind is er niets zo lekker als een dagje rondbanjeren op het strand van Scheveningen met zijn lange en sfeervolle boulevard met internationale allure. Ook hier kunnen de shopliefhebbers zonder problemen tassen vol aan leuks scoren. Na deze uitstap nog energie over? Dan kan je bij het Circustheater nog aan de musical. Op dit moment draait o.a. de populaire hitmusical Wicked in Scheveningen, met Jim Bakkum en Willemijn Verkaik in de hoofdrollen.

Nog geen genoeg gehad aan dagjes uit? Dan is Diergaarde Blijdorp in Rotterdam een van de leukste dierentuinen van het land met een reusachtige oppervlakte en een uitgebreide dierencollectie. Ieder jaar opnieuw verbetert de Rotterdamse dierentuin de verblijven van de dieren en blijft zowel bezoekers als bewoners verrassen met diervriendelijke en oogverblindende dierenvertrekken. De dierentuin blijft bovendien een bijzonder leuke datelocatie met veel romantische hoeken en intieme plekken.

Gay citytrips in het voorjaar

Speciaal voor de bezoekers van de Reisblog, schrijft de redactie dit voorjaar een bijzondere collectie aan de leukste en meest spannende citytrips binnen Europa. Maar dat niet zomaar: er kleeft ook een gay tintje aan deze stedentrip tips, met daarin de hipste en gezelligste feesten, bars en bezienswaardigheden om door een roze bril te bekijken. Van Barcelona tot aan Berlijn: wij weten waar het dit seizoen het beste vertoeven is. Hou dus de-reisblog.nl in de gaten!

This article has 1 comment

  1. Verken de oude binnenstad van Delft te voet aan de hand van een van de vele rondwandelingen.

Leave a Reply

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.