Jongerenreizen: Oh Oh Cherso realiteit?

Jongerenreizen: Oh Oh Cherso realiteit?

Heel Nederland is ofwel iedere donderdagavond om 21.30 aan de buis gekluisterd te vinden, of kijkt halstarrig bewust niet naar RTL 5′s nieuwe kijkcijferkanon Oh Oh Cerso. Acht wilde, losbandige en platte Hagenazen in een luxe vakantiehuis op Chersonissos en je hebt gemiddeld 1,4 miljoen kijkers voor de televisie hangen. En als je er al niet naar kijkt, dan vind je het tenminste stom, of praat je er over. Oh Oh Cherso is een heuse hype geworden. En natuurlijk - wie kijkt er niet graag naar hoe een aantal originele, authentieke en ook regelmatig hilarische jongeren hun vakantie in de zon doorbrengen? We kunnen allemaal misschien nog wel ónze eigen jeugdvakanties herinneren waartijdens ook alcohol, seks en genieten niet vergeten werden. Maar hoe zit het met de realiteit van het ‘zuipen, neuken en beuken’ tijdens de hedendaagse Nederlandse jongerenvakanties?

Oh Oh Cherso vakantie

Ik ben een fan, hoor, van Oh Oh Cherso. Het overdreven losbandige leven waar de serie aanvankelijk berucht om stond, valt reuze mee. Natuurlijk drinken de Hagenezen af en toe een glaasje teveel en gooien ze elkaar graag in het zwembad - maar een echte foute of sletterige serie kan ik het niet noemen. Interessant genoeg vind ik het opmerkelijk om te zien hoe alle vier de meisjes zich eigenlijk heel netjes gedragen - en ook de jongens duiken niet iedere avond met een verse wulpse deerne het bed in. Zelfs Sterretje, de grootste patser van het geheel is na zijn eerste avond met een meisje meteen hoteldebotel verliefd en zweert met geen vinger ander vrouwelijk vlees aan te raken. Ook is het saamhorigheidsgevoel onder alle Oh Oh Cherso leden best wel heel intiem en daardoor krijg je stiekem als kijker echt wel een warm gevoel van binnen als de hoogblondeerde Barbie het verliefde stelletje Bibi en haar vriend een ontbijtje op bed brengt. Zij vindt het de normaalste zaak van de wereld, maar wij, de kijkers, vinden het gewoon lief.

Los op Chersonissos

Maar klopt het nu? De beelden van de wilde jonge jongens en meisjes die in de uitgaansstraat van Cherso rondhopsen en cocktail na cocktail wegtanken en scoren en daggeren (dansen alsof je aan het neuken bent) alsof hun leven er vanaf hangt? Ieder jaar worden de nieuwsreportages tijdens de zomerperiode overspoeld met berichten over zich in coma’s gedronken jongeren die op een Spaanse costa of Grieks eiland zich proberen te vermaken. Jongeren die het hele jaar hard werken voor hun vakantie en áls ze dan eens ver weg zijn, er ook écht op los willen gaan. Want ja - je bent nu eenmaal op vakantie.

Ook ik was ooit aan een Spaanse costa te vinden en ook de Turkse Rivièra bezocht ik. Ook in Marmaris (in Turkije) is een zogenaamde bar strip te vinden, waar je club na club na bar na kroeg kunt vinden. Van Hollandse frietjes tot aan Heineken bier - het is alsof de zon gewoon wat harder was gaan schijnen in Nederland. En ach, soms is het ook wel lekker om eens lekker los te gaan. Toch?

Leave a Reply

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.