Goedkoop vliegen: hoe doe je dat?

Goedkoop vliegen: hoe doe je dat?

Vandaag de dag is het internet een gigantische en verwarrende database met een reusachtig aanbod aan diensten en producten. De laatste jaren zijn steeds meer mensen aankopen via het internet gaan doen. Boeken, electronica en vooral reizen kopen veel mensen massaal online. 80% van alle online kopers boekt ook wel eens een vliegticket online. Doordat de reisbranche een groot deel van haar inkomen via het internet vergaart, is het soms moeilijk tussen de bomen het bos te zien van alle reclames en aanbiedingen.

Hoe en waar boek ik het goedkoopste vliegticket?

Een veelgestelde vraag. Tientallen websites adverteren dagelijks met de garantie écht de goedkoopste en voordeligste vliegtickets aan te bieden. Maar waar moet je nu zijn? Het simpele én duidelijke antwoord is dat je zelf op zoek moet naar de beste prijs.
Stel, je wilt een vliegticket vanuit Nederland naar Spanje. Ga dan zelf online aan de slag met de verschillende mogelijkheden. Kies voor je zoektocht het liefst een metazoekmachine. Een wattes? Een metazoekmachine is een website die de informatie van zo veel mogelijk online aanbieders verzamelt en die met elkaar vergelijkt. Zo’n website verkoopt helemaal geen vliegtickets, maar verwijst je door naar de website die het beste aanbod heeft. Op zo’n manier kan je gemakkelijk op één centrale plek vliegtickets zoeken en raak je zelf ook de weg niet kwijt. Goede zoekmachines op dit gebied zijn bijvoorbeeld skyscanner of idealo.

Maar dat is lang niet alles. Er zijn een aantal slimme tips die ook goed kunnen helpen bij de zoektocht naar de meest voordelige vliegtickets.

Gouden tips voor het boeken voor goedkope vliegtickets:

  • Wees zo flexibel mogelijk met je data voor de beste prijs. Vlieg vrijdagochtend in plaats van donderdagavond.
  • Ben eens flexibel met luchthavens - vlieg vanuit Düsseldorf-Weeze in plaats van Schiphol voor flinke prijsverschillen. Hetzelfde kan je toepassen op je bestemming, als je flexibel genoeg kan zijn.
  • Boek of zo vroeg mogelijk (zodra de vliegtickets in de verkoop gaan) of op het allerlaatste moment. Ook hiervoor is enige flexibiliteit een voorwaarde, natuurlijk.

Controleer ook altijd of je uiteindelijke reissom klopt. Vaak worden er verstopte kosten zoals creditcardkosten, verplichte online check-ins en servicekosten in rekening gebracht. Soms is dus de voordeligste aanbieding, helemaal niet zo voordelig.

Budget vliegen of luxe betalen?

Omdat de prijsstrijd van de verschillende luchtvaartmaatschappijen steeds hoger op loopt, is het voor sommige trajecten helemaal geen slecht idee om eens niet zo goedkoop mogelijk te vliegen. Vaak is een airline die geen Ryanair of Easyjet is, zeker het extra geld waard. Het krijgen van eten en drinken op je vlucht en extra service is een welkome afwisseling van de felgekleurde goedkope maatschappijen. Vertel zelf over je favoriete luchtvaartmaatschappij.

Op vakantie?

Soms kan het ook slimmer én voordeliger zijn om voor een paketreis te gaan - je koopt dan niet alleen een vliegticket, maar ook een accomodatie bij een (online) reisbureau. Vooral als je bij zulke reizen een ANVR of SGR erkende aanbieder koopt, ben je ook nog eens verzekerd voor het geval de reis geannuleerd moet worden. Een combi-aankoop als een paketreis is niet alleen gemakkelijk, maar kan soms ook behoorlijk goedkoper uitpakken dan wanneer je zelf je ticket en accomodatie regelt.

Leave a Reply

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.