Gay citytrip: Dublin

Ierland is misschien geen zonovergoten of superhippe bestemming waar je meteen aan denkt als je op zoek bent naar een lekkere citytrip. Toch is dit land, vooral gekenmerkt door de ruige en oogverblindende natuur, een supermooie bestemming om er eens naar tussen uit te gaan. Vooral de Ierse hoofdstad Dublin is een door veel mensen nog onontdekt juweeltje. Vooral als je zin hebt om gay-friendly op stap te gaan, kan je in Dublin enthousiast je hart ophalen.

Dublin

Naar Dublin vlieg je gemakkelijk vanaf Amsterdam, of andere Nederlandse luchthavens. Vanaf de luchthaven in Dublin reis je binnen afzienbare tijd naar het stadscentrum van deze levendige stad die o.a. enkele universiteiten en een weelde aan musea en andere cultuurhavens rijk is. In Dublin is het heerlijk shoppen: de hoofdstraat is een praktisch uitgangspunt om de winkelvolle zijstraten te door stappen. Mis het grote Jervis Shopping Center niet: hier kan je vooral in de wintertijd heerlijk en genieten van de seizoensdecoratie. Om nog maar te zwijgen over alle hippe winkels en merken die in Nederland (nog) niet te koop zijn.

Gay Dublin

De alleroudste gay bar in Dublin (en heel Ierland!) is The George: een hot spot die zeker bezocht moet worden bij een trip naar deze karakteristieke stad. De sfeer in en rondom de gay bars en clubs in Dublin is zeer open, gezellig en bovenal vriendelijk. Je zal hier geen probleem hebben met het aan te praat raken. In The George is op vrijwel alle avonden in de week iets leuks te doen: de residential drag queens organiseren karaoke-avonden of sensationele bingonachten. Een aanrader om de Irish style van de gay scene lekker te proeven. Naast The George kan je ook je hart ophalen bij een van de meer trendy gay & queer bars zoals The Dragon (met zitjes in vrouwelijke vormen) en Pantibar. In veel bars en clubs worden op de drukste avonden optredens georganiseerd. Anders kan je altijd een dans wagen met een smakelijke cocktail!

Leave a Reply

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.