Gay citytrip: Berlijn

Gay citytrip: Berlijn

Misschien heb je niets met Duitsland. Ben je lichtelijk getraumatiseerd van het vak Duits op de middelbare school, of blijft de geschiedenis van de tweede wereldoorlog nog in je achterhoofd hangen? Berlijn is anders. Berlijn is eigenlijk niet eens Duitsland, het is qua identiteit een land apart. Van over de hele wereld komen kunstenaars, hipsters, vrije geesten en carrièredieren naar de Duitse hoofdstad om te genieten van het instituut dat Berlijn is. En een van de meeste bijzondere, bizarre en exclusieve gayscenes die de wereld te bieden heeft, vind je in Berlijn.

Gaycity Berlin

Schöneberg is de homowijk van Berlijn. Hier verzamelen homo’s met allerlei voorliefdes, uit verschillende herkomstlanden en met variërende persoonlijkheden zich. Het U-Bahnstation Nollendorfplatz is een van de meest herkenbare punten in Schöneberg – en grenst aan de bekende en beruchte winkelstraat Kudamm. In Schöneberg vind je naast een rits aan gay hotels, hostels en clubs, ook een overdaad aan gay bars en zelfs gay winkels. Dwars door Schöneberg loopt de Motzstraße, een centraal punt binnen deze wijk. Hier vind je een veelvoud aan bars, winkels en restaurants. Twee van de leukste gay bars in Berlijn vind je aan de Motzstraße: Hafen en Der Heile Welt.

Hafen is een low-key en casuele bar waar op sommige (drukke) avonden alleen mannen worden toegelaten. Hafen organiseert thema-avonden en is perfect als je op zoek bent naar een traditionele gay bar. Der Heile Welt is een hippe bar die op sommige avonden wat weg heeft van een club. Met roze pluis aan de wanden en Madonna, Whitney en Britney door de speakers kan de popliefhebbende gay zijn of haar hart ophalen.

De beste feesten in Berlijn

Als je naar Berlijn komt, moet je zeker het bijzondere nachtleven in de gayscene ervaren. Naast de stoute en fetish-gerelateerde feesten (zoals in Berghain, GMF en de Kit Kat Club), zijn er ook genoeg mainstream feesten en bars waar zelfs de meest vanilla gay zijn hart kan ophalen.

  • Irrenhouse (vertaald: gekkenhuis) is een van de meest fantastische feesten die Berlijn te bieden heeft. Een mix van casual, dressed-up tot aan full-drag. Irrenhouse wordt iedere maand georganiseerd door een van de bekendste drag queens in Berlijn: Nina Queer. Hier kan je dansen op pop, genieten van maandelijkse drag shows en ook op clubby beats losgaan.
  •  Schwuzz is een club die zich verstopt in de kelder van het café-restaurant Melitta Sundstrom. Vrijwel iedere avond is hier wel een bijzonder feestje te vieren, van Popkicker tot aan 100% lesbische feesten. De leukste party’s zijn de specials en themafeesten die op vrijdag of zaterdag te bezoeken zijn. Schwuzz trekt een breed publiek, afhankelijk van het soort feest waar je naartoe gaat: van alternatief, classy tot casual.

 

Leave a Reply

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.