Citytrips: Stedentrips

Citytrips: Stedentrips

De stedentrip, oftewel de citytrip, een van de meest geliefde soorten vakanties van vandaag de dag. Het behelst eigenlijk niet meer dan een (vaak relatief korte) reis die zich beperkt tot één reisbestemming: namelijk een stad. De citytrip houdt meestal in dat je in een kalm tempo en op een rustige, lekkere manier een begrenst gebied gaat exploreren. Geen extreme trekkingtochten, reisplannen en chaotische organisatorische zaken - de citytrip is relaxed en laidback.  De meeste stedentrippers gaan bijvoorbeeld binnen de stad op pad. De klassieke vormen van tijdsverdrijf zoals musea bezichtigen, lokale lekkernijen versnaperen, het veelal bruisende nachtleven ontdekken, op kleine ontdekkingstochtjes in en rondom het stadscentrum  gaan staan altijd wel op de agenda tijdens een stedentrip. Tijdens een citytrip probeer je meestal in een vrij korte tijd zoveel mogelijk van de stad te ontdekken.

Waarom op stedentrip?

Wil je er ook eens tussen uit, een korte reis, een lekkere mini-vakantie? Een stedentrip is een goede soort van vakantie als je op zoek bent naar een korte vakantie, een weekend trip of een weekje vakantie voor tussendoor. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Een stedentrip is ook perfect voor een langere vakantie, waartijdens je dan de stad als een uitvalbasis kan gebruiken. Zo gaan ieder jaar veel jongeren en ouderen op stedentrip naar een stad waar ze de taal willen leren. Leer Engels in Londen of New York, verdiep je Frans in Parijs of krijg het Spaans eens onder de knie in Barcelona.
Het voordeel van een stedentrip is dat je je in een relatief korte tijd goed thuis gaat voelen in een nieuwe omgeving. Steden zijn meestal wat gezelliger en levendiger dan het rurale platteland en daarom een perfecte locatie om vanuit op ontdekkingstocht te gaan.

Waar ga ik op citytrip naartoe?

De klassiekers zijn Parijs, Londen of Berlijn. Of vlieg wat zuidelijker voor mediterraan genot in Rome, Barcelona of Madrid. Maar op stedentrip of vakantie kan je ook naar minder bekende en even zo interessante steden, zoals het Tjechische Praag, het Hongaarse Boedapest, de culturele hoofdstad van Oostenrijk Wenen, het Zweedse Stockholm of het Franse Avignon. En dan hebben we nog niet eens Kopenhagen (in Denemarken), het Franse Bordeaux, Porto, het Portugese Lissabon of het Belgische Brussel genoemd. Zelfs nog tips voor bijzondere steden waar het goed citytrippen is?

Leave a Reply

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.