Boeken om mee te nemen op vakantie 2012

Boeken om mee te nemen op vakantie 2012

Voor het derde jaar op een rij brengt de Reisblog een aantal boekentips die niet mogen of kunnen ontbreken uit de reisbagage. Met spanning, sappige details en mooie literatuur: voor iedereen wat wils.

Vakantieboeken

Ga je op vakantie om te ontspannen of er juist lekker actief op uit? Een boek misstaat nooit in de koffer of de rugzak. En of je nu voor een praktische e-reader gaat om heel veel boeken tegelijk mee te kunnen nemen, of nog kiest voor de sfeervolle tastbare papieren boeken: lezen blijft een van de meest geliefde activiteiten op vakantie.

Fifty Shades of Grey / Vijftig tinten grijs –  E.L. James

Een groots gehyped boek dat aan schrijfstijl en verheven literatuur heel wat te wensen over laat. Maar dat is niet de punt van dit boek. Het interessante aspect aan James’ bouqetreeksroman is dat het verder gaat dan de gemiddelde romance. Daar zijn we tegenwoordig wel op uitgekeken – en dus slaat dit boek aan als een trein. In Fifty Shades krijgt erotiek een heel stout en verboden randje, als een onervaren studente bij een machtige zakenman in bed eindigt. Dat hij er een hele andere levensstijl op na houdt, die gepaard gaat met zweepjes en een (redelijk soft-core) dominante en submissive relatie, is iets dat ze niet meteen door heeft.

Zin in een lekkere, ondeugende en makkelijk weg te slikken romannetje? Dan is dit boek een leuk idee om in de koffer te gooien. Te lezen in Engels of Nederlands, twee delen ná Fifty Shades zijn er ook.

Magnus – Arjen Lubach

De Reisblog is natuurlijk in Zweedse sferen en voorafgaand aan onze reis naar Zweden, lazen wij toevallig Arjen Lubach (bekend van het talentenprogramma van De Lama’s) zijn roman Magnus. Een roman waarin een gedesillusioneerde toneelmaker de illegale uitgaven op zijn creditcard achterna gaat naar Zweden. Hij eindigt zelfs in Uppsala op een summer school en leert een herwaardering van liefde kennen, die hand in hand gaat met het ontdekken van het land Zweden.

Een mooi geschreven authentiek boek dat je op een subtiele manier mee op reis neemt. Inclusief een meeslepende spanningsboog en gemakkelijk in in te leven personages die niet eendimensionaal overkomen. Als je op zoek bent naar een echt goed boek voor op vakantie, is Magnus een aanrader.

Zeemeermin – Camilla Läckberg

Om nog maar even in de Scandinavische sferen te blijven: de beste detectiveliteratuur komt op dit moment uit Zweden en omstreken. Een van de bekende crime  auteurs uit Scandinavië is zonder twijfel Camilla Läckberg en met haar eerste detectiveroman Zeemeermin  heeft ze menig fan groots verrast. Dit is een heerlijk, goed doordacht en razend goed geschreven boek dat van begin tot einde weet te boeien. Spanning, mysterie en je legt dit boek geen moment vanuit verveling weg. Een ultieme aanrader als je houdt van spanning en het genre van de detective.

Leave a Reply

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.